Onafhankelijk advies voor wie overtollig spaargeld heeft

Vermogensbeheer vergelijken

Er zijn in Nederland verschillende mogelijkheden wat betreft vermogensbeheer. Iedere partij heeft zijn eigen specialisme en beleggingsvisie. Vanzelfsprekend verwelkomen alle vermogensbeheerders u graag als nieuwe cliënt en ze beweren allemaal uw vermogen het beste te kunnen beheren. Zijn ze daarin echter wel onafhankelijk? Bekijk aan de hand van selectiecriteria welke beheerder het beste bij u past. Verder zijn er online diverse vermogensscans die u kunt doen, om het maken van een keuze te vergemakkelijken. Ga echter ook eens persoonlijk langs bij een vermogensbeheerder, om te opties voor vermogensbeheer optimaal te vergelijken.

Vergelijk vermogensbeheerders in verband met verschillen

De verschillen tussen vermogensbeheerders zijn groot maar ook ondoorzichtig. Niet iedere partij past daarnaast bij uw persoonlijke situatie en wensen. Win daarom vrijblijvend advies in bij een online vergelijker of bij de beheerders zelf over de belangrijkste verschillen. Een voorbeeld van vragen die u kunt verwachten bij online vermogensbeheer vergelijk kunnen gaan over de beleggingsvorm, het inlegbedrag, het risicoprofiel, producten en andere wensen.

Let op de totale kosten bij vergelijk van vermogensbeheerders

Om meer cliënten binnen te halen, zullen veel vermogensbeheerders beweren dat ze het goedkoopst zijn. Er zijn echter diverse kosten die wellicht niet direct duidelijk zijn, maar waarvoor u wel moet gaan betalen. Dit zijn bijvoorbeeld kosten voor een fonds, transactiekosten of kosten die worden gemaakt wanneer het even minder goed gaat met het vermogen. Vraag voordat u in zee gaat met een beheerder dus naar álle kosten: direct en indirect. Laat u niet verleiden door beweringen over de laagste kosten. Duurdere beheerders bieden misschien juist extra service, wat voor u doorslaggevend kan zijn.

Meer over vermogensmediair.nl