Onafhankelijk advies voor wie overtollig spaargeld heeft

Mogelijkheden voor vermogensbegeleiding

Er zijn diverse mogelijkheden wat betreft vermogensbegeleiding. Een aantal mogelijkheden zullen hier worden besproken. Wilt u een start maken met beleggen of bent u niet geheel tevreden over uw huidige beleggingsportefeuille en de prestaties van uw vermogensbeheerder? Doe dan eens een vermogensscan. Zo komt u erachter of uw huidige bank of vermogensbeheerder in uw situatie wel de juiste keuze is en wat interessante alternatieven zijn. Daarnaast kunt u diverse beheerders vergelijken of kiezen voor persoonlijke begeleiding.

Vergelijking en selectie vermogensbeheerders

De verschillen tussen vermogensbeheerders zijn groot en niet iedere partij is in staat een persoonlijke aanpak te combineren met goede resultaten. Een van de eerste dingen waar u op moet letten is dat de vermogensbeheerder past bij uw persoonlijke situatie en wensen. Win daarom onafhankelijk advies in over de belangrijkste verschillen. Dit kunt u online doen, maar u kunt natuurlijk ook persoonlijk contact opnemen met diverse vermogensbeheerders. Beleggen is niet zonder risico. Laat dus zo goed mogelijk informeren over wat het beste bij u past, maar ook over mogelijke risico's.

Persoonlijke vermogensbegeleiding

Veel vermogensbegeleiders bieden een mogelijkheid tot persoonlijke begeleiding. Hierbij wordt uw persoonlijke situatie zo goed mogelijk in kaart gebracht, waarna wordt bepaald wat de beste stappen zijn die u kunt nemen. Wederzijds vertrouwen vormt de basis voor vermogensbeheer. Daarom is een regelmatige evaluatie vaak onderdeel van uw persoonlijke begeleiding. De gemaakte afspraken en doelstellingen worden besproken en er wordt gekeken in hoeverre deze zijn nageleefd. Het is belangrijk dat u zich goed voelt bij de situatie. Wanneer daar verandering in komt is het belangrijk goed naar uw gevoel te luisteren en in gesprek te gaan met de vermogensbeheerder.

Meer over vermogensmediair.nl