Onafhankelijk advies voor wie overtollig spaargeld heeft

Sparen

Of u nu veel of weinig bestedingsruimte heeft: geld sparen is altijd een goed idee. Veel mensen hebben een potje achter de hand voor wanneer bijvoorbeeld de auto of wasmachine stuk gaat. Sparen kan zorgen voor een veilig gevoel. Als er iets gebeurt in de gezinssituatie of er gaat onverwacht iets kapot, kan dit financieel worden opgevangen. Natuurlijk is geld sparen niet voor iedereen even eenvoudig. Mensen met een gat in de hand, zullen extra moeten opletten dat ze iedere maand of in ieder geval regelmatig een bedrag opzij zetten. U kunt er ook voor kiezen automatisch iedere maand een bedrag naar een spaarrekening te laten overmaken.

Hoe moet je sparen?

U kunt ervoor kiezen spaargeld thuis te bewaren. Wanneer het bedrag echter grote proporties aanneemt, wordt dat onverstandig. Bij inbraak bent u in een keer alles kwijt en u profiteert niet van de vaak aantrekkelijke rentes. Bij alle banken kunt u een spaarrekening openen. Zij bieden vaak aantrekkelijke extra's en een hoge rente. ABN Amro biedt bijvoorbeeld te mogelijkheid tegelijkertijd te beleggen en te sparen met een beleggers spaarrekening. De Rabobank biedt een nog hogere rente met Rabo PeriodeSparen. U zet het spaargeld vast en neemt het op geplande tijdstippen op.

Tips voor sparen

Naast de keuze voor een bank die bij u past, zijn er nog meer tips om zo goed mogelijk te kunnen sparen. Let op waar u boodschappen doet. Natuurlijk kunt u nog steeds naar de Albert Heijn gaan, maar het groente en fruit van de Lidl is ook prima. Een andere grote kostenpost waarop u kunt besparen is de auto. Een volle tank benzine kost met de huidige benzineprijzen aardig wat. Neem voor korte (of lange) stukken eens de fiets. U bent meteen gezond bezig.

Geld besparen

Sommige mensen hebben voldoende bestedingsruimte, maar er zijn natuurlijk ook mensen die het wat zuiniger aan moeten doen. Het is dan de kunst om te besparen, zonder dat u er qua leefgemak op achteruit gaat. Besparen is ook voor mensen met een groot vermogen nooit weg. Onnodig geld verspillen is voor niemand gewenst. Geld besparen kan al door bi

Lees meer...

Internetspaarrekening openen

Het is niet alleen mogelijk om uw vermogen te laten groeien door middel van beleggen, maar ook door de juiste spaarrekening te kiezen. Er zijn tegenwoordig verschillende mogelijkheden door de opkomst van online bankieren. Bij vrijwel alle banken kunt u gebruik maken van online sparen. Dit heeft een aantal voordelen ten opzichte van een gewone sp

Lees meer...

Meer over vermogensmediair.nl