Onafhankelijk advies voor wie overtollig spaargeld heeft

Private banking

De grote banken in Nederland bieden de mogelijkheid van private banking. Zoals de naam al zegt wordt er persoonlijke aandacht besteed aan uw privévermogen. Dit gebeurt in samenwerking met een vermogensbeheerder wiens taak het is ervoor te zorgen dat uw vermogen groeit. Private banking is bedoeld voor personen met een groot privé vermogen. De hoogte van dit vermogen varieert per bank. Bij de ING wordt bijvoorbeeld een belegd vermogen vanaf € 500.000 gevraagd of een belegbaar vermogen vanaf € 1.000.000.

Private banking voor uw situatie

Wanneer u een groot vermogen heeft en een passende bank heeft gevonden, begint het vaak met het bespreken van uw persoonlijke situatie. Private banking draait om sparen en beleggen op een manier die bij u past. U werkt samen met een persoonlijke vermogensbeheerder, die samen met u gaat kijken wat uw wensen zijn en hoe er het beste met uw vermogen kan worden omgegaan. Er wordt regelmatig bekeken of alles nog goed verloopt, zodat u niet plotseling voor verrassingen komt te staan. Het doel is natuurlijk dat uw vermogen groeit.

Welke banken doen aan private banking?

Private banking is een exclusieve service, die de bekende Nederlandse banken tegenwoordig ook bieden. Er is uiteraard verschil te zien in bijvoorbeeld service en startvermogen. ING en ABN Amro worden gezien als grote spelers op het gebied van private banking. U kunt er ook voor kiezen te beleggen bij echte private banks. Zij doen uitsluitend aan private banking en kunnen u dus optimaal van dienst zijn. Voorbeelden zijn Van Lanschot Bankiers en Theodoor Gilissen.

Meer over vermogensmediair.nl