Onafhankelijk advies voor wie overtollig spaargeld heeft

Online beleggen

Naast beleggen in aandelen van bedrijven die geregistreerd staan bij bijvoorbeeld de AEX, kunt u tegenwoordig ook online beleggen. De mogelijkheden zijn de laatste jaren enorm gegroeid. Wellicht neemt dit ook een bepaalde drempel weg die mensen ervaren. Er kan vaak met een klein bedrag worden begonnen, waardoor het voor meer mensen mogelijk is te gaan beleggen.

Voordelen online beleggen

Online beleggen biedt diverse voordelen. Er kan bijvoorbeeld worden begonnen met een veel kleiner bedrag. Daarnaast kunt u vanaf een computer snel reageren op de veranderende beurskoersen. U heeft zelf meer invloed op uw beleggingen, wat voor sommige mensen een groot pluspunt is. Het vermogen wordt niet uit handen gegeven, maar u blijft zelf actief beheerder. Omdat tegenwoordig vrijwel iedereen over mobiel internet beschikt, is een nieuwe ontwikkeling op het gebied van online beleggen de beleggen app. Diverse banken en vermogensbeheerders hebben een dergelijke app ontwikkeld. Hiermee houdt u de ontwikkelingen met betrekking tot uw beleggingen nauwlettend in de gaten.

Nadelen van online beleggen

Het lijkt zo eenvoudig, vanaf al uw apparaten uw beleggingen beheren en inspelen op de veranderingen op de beurs. Er zijn echter ook risico's aan verbonden. Omdat u nu alles zelf in de hand heeft, is de kans dat er iets misgaat wellicht groter. Vermogensbeheerders hebben verstand van zaken en weten precies wanneer een beslissing verstandig is of juist niet. Daarnaast moet u natuurlijk wel verbonden zijn met het internet, wil u kunnen beleggen. Een tip voordat u online gaat beleggen is daarom ook om u eerst goed in te lezen, zodat u niet onnodig geld verliest door een minder goede belegging.

Meer over vermogensmediair.nl