Onafhankelijk advies voor wie overtollig spaargeld heeft

Investeren

Investeren en beleggen wordt vaak door elkaar gebruikt, maar er is wel degelijk een verschil aan te duiden. Investeren kan worden gebruikt wanneer u bijvoorbeeld een dure bank koopt, waarvan u verwacht dat deze wel tien jaar meegaat. Dat is nu echt een goede investering te noemen: de bank is zijn geld waard. Het doel van een investering is winst behalen door ergens onder meer tijd en geld aan te besteden. Deze winst hoeft echter niet direct zichtbaar te zijn, net als bij het voorbeeld met de bank. Bij een belegging gaat het specifiek om een financieel voordeel dat wordt behaald. Daarbij wordt er ook altijd geld geïnvesteerd, terwijl bij een investering ook alleen het besteden van tijd of moeite aan iets als een bijdrage wordt gezien.

Mogelijkheden om te investeren

Er zijn diverse objecten, projecten en andere mogelijkheden waarin u kunt investeren. Lees u voorafgaand aan uw investering goed in, omdat tijden veranderen. Een investering die gisteren heel goed was, kan vandaag een dramatische keuze zijn. Veel mensen kiezen ervoor om een investering in vastgoed te doen. In Nederland zijn er over het algemeen goede pensioenregelingen. In landen waar dit minder goed geregeld is, wordt veel geïnvesteerd in beleggingspanden. De inkomsten die u ontvangt van bijvoorbeeld de huur kan opzij worden gezet voor later. Naast vastgoed kunt u bijvoorbeeld investeren in een vreemde valuta, goud of crowdfunding.

Geld investeren in crowdfunding

Wanneer u een leuk project zoekt om in te investeren, kunt u kijken naar crowdfunding projecten. Projecten die gefinancierd worden door middel van crowdfunding, ontvangen het geld niet alleen van een bank maar van onafhankelijke financiers die het project om persoonlijke of bedrijfsmatige redenen interessant vinden. Het bedrag dat wordt geïnvesteerd kan volledig worden terugbetaald, er kan worden afgesproken dat de investeerder deelt in de winst of er wordt een andere beloning verstrekt. Wanneer het vastgestelde bedrag niet binnen een bepaalde termijn wordt binnengehaald, krijgen investeerders hun investering terug.

Investeerder worden

Er zijn ontzettend veel (startende) ondernemingen die staan te springen om een investeerder die hen op weg helpt. Er zijn speciale investeringsbedrijven, maar u kunt ook als ondernemer of particulier besluiten uw privévermogen te investeren. Als u erover zit te denken een investering te doen, moet u met een aantal dingen rekening houden.

Lees meer...

Duurzaam investeren

Groen is tegenwoordig de mode. Veel mensen willen een steentje bijdragen aan het milieu en rekening houden met de toekomst. Tegenwoordig is er daarom de mogelijkheid om duurzaam te beleggen. Er zijn verschillende mogelijkheden en veel bedrijven doen er alles aan om zo milieuvriendelijk over te komen. Het wordt niet meer geaccepteerd als een onde

Lees meer...

Meer over vermogensmediair.nl