Onafhankelijk advies voor wie overtollig spaargeld heeft

Investeerder worden

Er zijn ontzettend veel (startende) ondernemingen die staan te springen om een investeerder die hen op weg helpt. Er zijn speciale investeringsbedrijven, maar u kunt ook als ondernemer of particulier besluiten uw privévermogen te investeren. Als u erover zit te denken een investering te doen, moet u met een aantal dingen rekening houden. Denk er bijvoorbeeld over na of u voor een korte of lange termijn geld in het bedrijf of project wilt steken. Verder moet u voor uzelf duidelijk hebben welk bedrag u wilt gaan investeren. Schat het bedrijf of project op waarde. Wanneer die niet uw volledige vertrouwen hebben, is het wellicht niet verstandig om verder te gaan.

Investeerders aantrekken

Als beginnende onderneming kan het voorkomen dat u de financiering zelf niet volledig rond krijgt. Dan kan het handig zijn om contact te leggen met investeerders, die u op dat vlak van dienst kunnen zijn. Het is belangrijk om uw ondernemingsplan goed op orde te hebben, zodat u de investeerder kunt overtuigen u te helpen met de financiering. Bedenk hoeveel kapitaal u nodig heeft, waarvoor en waarom u uniek bent. De investeerder moet het gevoel krijgen dat zijn geld bij u het beste kan worden besteed.

Familie en vrienden helpen

Naast investeren in onbekende bedrijven, kunnen familie en vrienden u ook om hulp vragen. Dit is vaak een lastige situatie. Natuurlijk wilt u investeerder worden, maar u moet de risico's niet uit het oog verliezen. Maak duidelijke afspraken en zorg dat het bedrag niet wordt beschouwd als donatie. Leg alles vast op papier, zodat niemand voor verrassingen komt te staan.

Meer over vermogensmediair.nl