Onafhankelijk advies voor wie overtollig spaargeld heeft

Duurzaam investeren

Groen is tegenwoordig de mode. Veel mensen willen een steentje bijdragen aan het milieu en rekening houden met de toekomst. Tegenwoordig is er daarom de mogelijkheid om duurzaam te beleggen. Er zijn verschillende mogelijkheden en veel bedrijven doen er alles aan om zo milieuvriendelijk over te komen. Het wordt niet meer geaccepteerd als een onderneming bijvoorbeeld aandelen heeft in een milieuvervuilende industrie, waarbij het personeel wordt uitgebuit. Beleggers willen een eerlijke behandeling zien van mens, maatschappij en milieu.

Mogelijkheden voor duurzaam investeren

Bij duurzaam investeren zult u wellicht al snel denken aan investeren in duurzame energie van windmolens, zonne-energie en biogasinstallaties. Onder duurzaam investeren valt echter ook beleggen in zorgvastgoed, bedrijven met goede arbeidsomstandigheden en bedrijven die een duurzaam beleid voeren. Investeringen moeten met andere woorden voordelig zijn voor mensen én milieu. Bij banken kunt u vaak kiezen uit een aantal groene fondsen. De ING biedt u bijvoorbeeld de mogelijkheid te kiezen uit projecten over de hele wereld. Zo draagt u niet alleen in eigen land of werelddeel uw steentje bij.

Wanneer is iets duurzaam?

Doordat milieubewust zijn tegenwoordig wordt gewaardeerd, is het voor veel bedrijven voordelig om te claimen dat ook zij groen zijn. Het is dus verstandig om het project of bedrijf waarin u wilt gaan beleggen goed te bekijken. ING heeft een aantal criteria waaraan ondernemingen en projecten moeten voldoen, voor ze het keurmerk 'duurzaam' krijgen. Ook Triodos Bank heeft diverse projecten waarin u duurzaam kunt investeren. Denk bijvoorbeeld aan het steunen van ontwikkelingslanden, investeren in duurzaam bouwen of biologische landbouw.

Meer over vermogensmediair.nl