Onafhankelijk advies voor wie overtollig spaargeld heeft

Beleggingspanden

U kunt uw vermogen laten groeien door te investeren in een zogenaamd beleggingspand. Sommige mensen beschouwen het kopen van een huis op zich al als een investering, maar dat is niet altijd het geval. U zult geld in uw huis of pand moeten steken, zodat het aantrekkelijker wordt voor potentiële kopers. Daarnaast is er altijd het risico van dalende prijzen op de huizenmarkt of een stijgende hypotheekrente. Wanneer de situatie echter wel gunstig is, kan het bezitten van een huis of extra vastgoed een uitstekende investering zijn.

Voordelen en risico's van beleggingspanden

Beleggingspanden bieden over het algemeen meer zekerheid dan investeren in aandelen. Beurzen fluctueren, waardoor aandelen ineens veel waarde kunnen verliezen. Vastgoed levert daarentegen snel geld op wanneer het wordt verhuurd of verkocht. Een voordeel van aandelen is dat u er geen omkijken meer naar heeft. U koopt en verkoopt ze alleen. Een beleggingspand daarentegen moet worden onderhouden en geschikt worden gemaakt voor verhuur of verkoop. Als u hier tijd voor heeft of voldoende vermogen heeft om het uit te besteden, kan dit echter ook een fijne tijdsbesteding zijn.

Mogelijke beleggingspanden

Het is mogelijk om te investeren in studentenhuizen. Vooronderzoek is echter wel vereist. Niet ieder pand kan of mag worden opgesplitst in een aantal aparte kamers. Daarnaast zijn studentenhuizen ook niet in iedere wijk toegestaan. Een andere mogelijkheid om te investeren in vastgoed zijn winkelpanden. De ligging is hierbij erg belangrijk. Ligt het pand in het centrum, dan zijn er waarschijnlijk wel geïnteresseerde kopers of huurders. Een pand buiten het centrum zal echter meer moeite hebben met het trekken van klanten, waardoor de verhuur wellicht langer op zich laat wachten. Hetzelfde geldt voor horecazaken.

Meer over vermogensmediair.nl