Onafhankelijk advies voor wie overtollig spaargeld heeft

Selectiecriteria voor vermogensbeheer

Er zijn diverse criteria waar een vermogensbeheerder aan moet voldoen. Houd bij het maken van een keuze dus rekening met een aantal punten, zodat u een beheerder kiest die past bij uw situatie. Naast de selectiecriteria waar u rekening mee kunt houden, blijft het belangrijk om te luisteren naar uw eigen gevoel. Een combinatie van deze twee tactieken is natuurlijk helemaal goed en verkleint het risico op het maken van een minder goede keuze.

Persoonlijke selectiecriteria

Het is belangrijk dat u vertrouwen heeft in de gekozen adviseur. Dit vertrouwen kan worden versterkt, wanneer u ziet hoeveel en welke ervaring de beheerder heeft. Uw belang moet voorop worden gesteld en erkend in alle beslissingen die worden genomen. Naast vertrouwen is ook een heldere communicatie van belang. De vermogensbeheerder moet verder transparant zijn in al zijn acties. Hun vakgebied is niet altijd even eenvoudig, maar vanzelfsprekend moet u wel alles begrijpen wat er gebeurt en wordt gezegd. Daarnaast kan het voordelig zijn om in zee te gaan met een onafhankelijke beheerder. Hoewel er door diverse grote spelers huisfondsen en eigen diensten worden aangeboden, is dit niet altijd de beste keuze voor uw situatie.

Beleid van de vermogensbeheerder

Vermogensbeheerders hebben vaak ieder een eigen werkwijze. Let erop dat dit overeenkomt met uw wensen. Geeft u bijvoorbeeld de voorkeur aan passief of actief beleggen? Het beleggingsbeleid bepaalt de invulling van uw portefeuille en beïnvloedt uw rendement en kosten. Wij adviseren u te kiezen voor het beleid dat het beste bij u past. Kijk hierbij ook naar de vergoeding die u moet betalen. Lagere kosten leiden immers tot een hoger netto rendement. Resultaten uit het verleden bieden geen zekerheid voor de toekomst, maar geven wel een indicatie van de waarde die de vermogensbeheerder voor u weet te realiseren.

Meer over vermogensmediair.nl